Evolutie

Heerendispuut Iuventus is opgericht op 26 september 2000 in Wageningen als onderdeel van studentenvereniging Sturad. Binnen deze studentenvereniging gaf Iuventus als meest gelouterde en verstandigste dispuut de toon aan. Door de verhuizing van Academie Diedenoord van Wageningen naar Nijmegen is Iuventus sinds 2004 gevestigd in Nijmegen. Op 1 september 2006 zijn de wegen van STURAD en Iuventus gescheiden. Dit om een betere positie binnen Nijmegen te verkrijgen en de toekomst van Heerendispuut Iuventus veilig te stellen.

Anno september 2018 telt Heerendispuut Iuventus 22 leden en 51 reünisten. Deze 73 individuen hebben er op hun eigen manier voor gezorgd dat het dispuut kan groeien in alle denkbare opzichten en daarmee de continuïteit gewaarborgd blijft. Door een streng selectiebeleid bij de instroom wordt het onaantastbare niveau van Heerendispuut Iuventus gehandhaafd. Al sinds de oprichting geeft Heerendispuut Iuventus de juiste invulling aan het begrip stijl. Deze stijl valt bij de eerste ontmoeting met Iuventus gelijk op. Zo ook de zuurverdiende geel met blauwe Dispuutstrui. Hoewel velen denken dat stijl alleen door uiterlijkheden bepaald wordt, weten de Heeren van Iuventus wel beter. De gedachte achter de elegantie is de ware kracht, alles moet gezien worden binnen de Iuventus gedachte. Een traditie van het eerste uur is de whisky, Johnnie Walker Black Label welteverstaan. Het warme gevoel dat deze drank schenkt eindigt bij ongeoefend gebruik vaak tussen de maaginhoud op straat. Op dinsdagavond de dispuutsavond, wordt het dispuutslied tot (on)genoegen van de hele wereld ten gehore gebracht.

In onze Dispuutskroeg, Café Daen op de Grote Markt te Nijmegen, worden elke dinsdag, tentamens of niet, de nodige biertjes naar binnen gebonjourd. Kom voor een kennismaking even langs of neem contact met ons op.